Dudon

Na de eerste selectie in de wijngaard ondergaan de verschrompelde druiven een laatste ‘check’ in de wijnmaakruimten. Gisting vindt plaats in de 6 betonnen kuipen, het beste sap rijpt daarna in eiken fusten van 225 liter. Michel Allien werkt met een paar vatenmakers, Allary en Nadalié. Hij beperkt het gebruik van nieuw hout tot circa 5 vaten per jaar. Hij is bepaald geen liefhebber van wijnen die volledig worden gedomineerd door houtaroma’s. Zijn vaten zijn altijd ‘medium getoast’ en zijn altijd van hout met een fijne, compacte nerfstructuur.
Hiermee beheerst hij ook de hoeveelheid tannine die via de vaten in de wijn komt. De beste kwaliteit gaat door als Château Dudon. Deze wijn rijpt gedurende 18 maanden in vaten. De iets minder geconcentreerde tweede wijn heet Gallien de Dudon en rijpt in de betonnen kuipen gedurende een maand of 8. De stijl van beide wijnen is anders. De Gallien is fijnbesnaard, volgepakt met elegante fruitindrukken, fijn zoet met goed in de wijn opgenomen, fris fruitzuur. De Grand Vin heeft meer complexiteit, meer ‘vulling’ en de gehanteerde vatlagering voegt op elegante wijze een niveau toe.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »