Gravel and Loam

De sauvignon blanc is een speciale blend gemaakt voor de Nederlandse markt, op basis van de beste sauvignon blanc druiven uit Marlborough, een van de gravel & loamzonnigste en droogste wijnregionen van Nieuw-Zeeland. Dankzij de vele zonurenmaar het droge en relatief koele klimaat, krijgen de druiven hier volop de tijd om te rijpen en al hun aromatische kracht te ontplooien. Het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht zorgt voor extra frisheid en complexiteit. De pinot noir is gemaakt met de beste pinot noir druiven uit Canterbury in het zuidelijke deel van Nieuw- Zeeland. De druiven worden geoogst in the ‘Croft Vineyard’ in Burham en ‘Fraher Vineyard’ in Waipara. De wijnregio Canterbury, op drie na grootste van Nieuw-Zeeland, bestaat uit twee grote subzones: de vlakke landen uit de omgeving van Christchurch, met een losse alluviale bodem van leem op een onderlaag van grind en rolkeien, en het recenter ontwikkelde Waipara dal, waar de leembodem meer kalkgruis en stenen bevat. De zomers zijn lang en droog, met een hoog aantal zonne-uren, terwijl het klimaat relatief koel is. In Waipara kan het wel eens wat warmer worden dan op de vlakke landen. Door de ideale klimatische omstandigheden krijgen de druiven hier volop de tijd om te rijpen en al hun aromatische kracht te ontwikkelen. Het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht zorgt voor extra frisheid en complexiteit.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »