Matsu

Raúl Acha, de wijnmaker van Vintae, wilde heel graag eens biologische wijnen maken met ‘oude’ wijnstokken in het Toro gebied. Hij ging op zoek naar oorspronkelijke oude wijngaarden met een leeftijd ouder dan 60 jaar voor biologische wijnbouw.  En hij vond zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar.  De zoektocht en het proces om de wijnen te maken wordt teruggevonden in naam van de wijn; Matsu, dat in het Japans "geduldige balans" betekent.  Een naam die perfect de essentie van dit project benadrukt. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur in puurheid en eenvoud. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie. Alle wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving. De Matsu trilogie van wijnen verbeeldt de drie generaties van wijnmakers. Het is een modern project van hoogstaande biologische wijnbouw dat exclusieve wijnen voortbrengt. Een combinatie van de oosterse drang naar perfectie en de meest geavanceerde biodynamische technieken van de westerse wereld. Matsu is een reeks van natuurlijke wijnen, zonder enig gebruik van synthetische of chemische procedures.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »