Piersanti

Familiebedrijf Piersanti is opgericht in 1955 en wordt geleid door de broers Giuliano & Ottavio Piersanti. Het uitgangspunt van de broers is wijnen maken met een onderscheidende prijs-kwaliteitverhouding. De wijnmakerij is uitgerust met moderne apparatuur, dus veel roestvrijstalen tanks en blinkend schoon, allemaal om een zo hoog mogelijk kwaliteit wijnen te verkrijgen. Dat het gelukt is om wijnen van onderscheidende kwaliteit te maken, blijkt wel uit de vele onderscheidingen die ze door de jaren heen van de Italiaanse- en internationale wijnpers ontvangen hebben. 

Het bedrijf is gevestigd in de provincie Marken tussen het centraal gelegen Apenijn gebergte en de Adriatische zee. Het is een wijnmaakgebied met een lange historie, Etrusken en Romeinen maakten al wijnen in dit gebied. Het gebied heeft een ideale omstandigheden voor wijnbouw; Wijngaarden op de hellingen, kalk/ klei rijke bodems, invloed van de Adriatische zee en de Apennijnen zorgen voor omstandigheden waarin de druivenstok zich thuisvoelt.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »