Sylvain Loichet

Vernieuwend jong talent binnen een gevestigde orde
 
Vers afgestudeerde Sylvain wilde van meet af aan alleen met biologisch geteelde druiven werken, om het terroir van alle verschillende bourgogne appellaties zo goed mogelijk uit te drukken. Hij oogst handmatig en sorteert alleen rijpe druiven, waarbij een perfecte  aromatische rijpheid in samenhang met alcohol en zuurgraad de basis vormt  voor het maken  van een hoge wijn.
 
Na selectie op de table de trie ( sorteertafel ) laat hij zijn druiven inweken. De witte druiven worden zacht geperst en verdwijnen na een nacht in de houten gistingskuipen, waarna de Premier en Grands-Cru’s (deels) in nieuwe eiken houten vaten rijpen, terwijl de gemeente appellaties rijpen in oudere vaten De rode wijnen krijgen per type en kwaliteit hun rijpingstijd, deels op nieuw hout en deels op oudere houten vaten, naar gelang de kracht en complexiteit van de betrokken wijn en het oogstjaar.
 
La Revue du Vin de France en Jancis Robinson lieten zich onlangs lovend uit over de wijnen van Loichet  sylvainlochet.com/en
 
Chorey les Beaune Rouge  17/20 (Vin de France)
Ladoix blanc 17/20 (Jancis Robertson)


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »