Tzora Vineyards

Oprichter Ronnie James ontdekte in de vroege jaren ‘90, Giv’at Hachalukim (Rivier Stenen), aan de noordkant van de Bijbelse Sorekvallei.  Hij zag dat deze locatie de ideale plek was om wijnstokken te verbouwen. De grond is rijk aan kiezel, door de eeuwen heen aangevoerd vanaf de nabij gelegen heuvels.

Ronnie plantte cabernet sauvignon, merlot en sauvignon blanc, zijn eerste oogst was in 1993. Na zijn overlijden in 2008 werd het stokje overgenomen door Eran Pick MW.

Eran Pick heeft zijn B.S. diploma “Wijnbouw en Enologie” cum laude gehaald aan de Universiteit van Californië, Davis, en is sinds 2016 ‘Master of Wine’. In 2006 is hij bij Tzora Vineyards gaan werken, na trainingsperioden bij wijnbedrijven in Napa, Sonoma, Barossa en Bordeaux.

Wijn maak consulent is Jean-Claude Berrouet, voormalig technisch directeur van Pétrus, “ bij Tzora willen wij wijnen maken die een oprechte weerspiegeling zijn van ligging, klimaat en gepassioneerde mensen”.  

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »