Vacheron

De top in biodynamische Sancerre
 
Het  wijndomein van de familie Vacheron  in Sancerre bestaat nu ongeveer 50 jaar. Het domein beslaat zo’n 50 hectare met een potentiële productie van 400.000 flessen  Door hun  compromisloze,  rigoureuze kwaliteitscriteria komen ze net tot de helft! Voor de buitengewone ‘Cru’s ‘, ook wel ‘parcelaires’genoemd, zijn er extreme lage opbrengsten van  tussen de 30 en 40 hectoliter.
Alle wijngaarden zijn sinds 2004 biologisch en biodynamisch, zij vallen onder controle van Ecocert en Demeter. Ook is Vacheron lid van Biodyvin en bezitten zij zelfs het Amerikaanse predikaat van het ‘National Organic Program’ .
 
Vacheron heeft een uitstekende ‘mix’ van wijngaarden, deels gelegen op de oostelijke heuvels met Silex ondergrond. De wijnen afkomstig van deze wijngaarden bezitten prachtig, ragfijn zuur, grote mineraliteit en lengte.  De andere liggen aan de westelijke zijde, waar andere beroemde Sancerre dorpen Bué, Verdigny en Chavignol liggen. Hier is de ondergrond minder hard en bezit veel meer kalk. Dit geeft wijnen met heerlijk frisse, haast ‘crisp’ te noemen stijl.

Bij Vacheron maakt men ongeveer als enige nog actief gebruik van eiken om te laten rijpen. Men koopt veelal  gebruikte vaten , maar dan wel van top domeinen zoals Domaine de la Romanée.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »