Artikelnummer: | S92D004 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad (94) |
Druivensoort | 60% Garnacha en 40% Pinot Noir |
Smaakprofiel | Mousserend droog |
Lekker bij | Schelpdieren, witvis, schaaldieren, zalmachtigen |
Regio | Alt Penedes |
Herkomstbenaming | D.O. Cava |
Land | Spanje |
Productiemethode | Biologisch |
Meer dan 12 maanden lagering tijdens de 2de gisting. Alcohol percentage van: 11,5%. De druiven komen uit de Cal Cassanyesc wijngaard, deze ligt op 150 meter boven het zeeniveau . De grond is overwegend arm en bestaat zowel uit kalkachtige leem als wat zandige leem. Biologische wijnbouw.
PRODUCTIE: Korte maceratie om de aroma's en de noodzakelijke kleur te verkrijgen. Gisting wordt uitgevoerd bij lage temperatuur om de rassenaroma's te behouden. Minimale oplegging van 12 maanden in de fles.
Wat deze Cava bijzonder maakt, is dat er gebruik wordt gemaakt van oude wijnstokken met diepliggende wortels die veel smaak bovenhalen. Ze geven deze Cava body en diepgang.