Champagne Cuvee de Reserve Brut

Artikelnummer: F11B022
Beschikbaarheid: Op voorraad (187)
Druivensoort 40% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir en 20% Chardonnay
Smaakprofiel Mousserend droog
Lekker bij Schaaldieren, Zalmachtigen, Schelpdieren, Witvis en als je gewoon champagne wilt drinken
Oogstjaar zonder jaargang, maar oogst is uit 2013
Herkomstbenaming A.O.C. Champagne
Productiemethode Biodynamisch
Degorgement Juli 2017 
Dosage slechts 4 gram per liter

In de media

De Grote Hamersma 2018

American Beauty. Maar even verduidelijken. Leclerc Briant: piepkleine producent in Épernay. Tot 2010 onder de meer dan bezielende leiding van Pascal Leclerc. Maar het noodlot sloeg toe. Leclerc kwam te overlijden. En waar dan in wijnsprookjes vervolgens de kinderen de boel oppakken en verder perfectioneren, ging die vlieger deze reis niet op. Twee grote Champagne-huizen, Lanson en Roederer, gingen er met de buit vandoor, waarbij laatstgenoemde vooral interesse had in de 12 hectare biodynamische wijngaarden van Leclerc, al ‘schoon’ sinds 1947. Vervolgens werd een aparte deal gesloten met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die direct het complete team dat voor Leclerc werkte weer aannam. Inmiddels uitgegroeid tot een van de toonaangevende biodynamische producenten. Met hier hun ‘eenvoudige’ versie. Afgewogen droog en zodoende nimmer schraal. Verfijnde mousse zonder te romig te worden. Viriel wit fruit. Louterend en verheffend.

Uitgeroepen tot wijn van het jaar categorie Champagne tussen de 30 en 40 euro

 
 

BewarenBewaren

De Omfietsgids 2018
We zijn geneigd champagne op te drinken - dan wel stiekem in de dichtstbijzijnde plantenbak te gieten - terwijl wegzetten soms ook een goed idee is. Niet uit medelijden met die dichtstbijzijnde plant, maar omdat goede champagne er nog beter van wordt. Wie als matig mens een fles van deze opent en daarvan elke dag een glas drinkt, merkt dat de champagne steeds lekkerder wordt.
 
 
Winelife december 2017
Champagne waarvan je het zelfs op een koude winterdag aangenaam warm krijgt. Rijp, rijk, geurig. Slokje als aperitief en de rest drink je aan tafel bij een visje in roomsaus of coq au champagne. Genieten! 
 
 

BewarenBewaren

 
 
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »