Recioto della Valpolicella Classico 2014 ½ fles

Artikelnummer: I54E011
Beschikbaarheid: Op voorraad (12)
Een Amarone, waarbij de fermentatie gestopt is en er restsuiker overblijft. Dit is een extreem elegante manier van licht zoete wijn maken. Brigaldara beheerst het!

De druiven die worden gebruikt in de Recioto worden gekweekt op wijnstokken die meer dan 20 jaar oud zijn. Ze worden nog steeds verbouwd in de Pergola Veronese-stijl. De druiven moeten in perfecte staat zijn om het lange droogproces te ondergaan. Gist wordt toegevoegd om de natuurlijke gisten, die in de wijn aanwezig zijn, te stimuleren.

De verschillende processen worden uitgevoerd in de centrale fermentatiefase om ervoor te zorgen dat de gisting wordt voortgezet. De processen dragen ook bij aan de kleurextractie. De gisting stopt natuurlijk zodra het evenwichtspunt tussen alcohol en restsuiker is bereikt. De rijping in hout volgt de traditie van het Valpolicella Classica-gebied en wordt uitgevoerd in eikenhouten vaten van 25hl.

Recioto wordt alleen geproduceerd in de beste jaren wanneer de appassimento en natuurlijke fermentatieprocedures in staat zijn om een kwaliteitsniveau te bereiken dat hoog genoeg is om te voldoen aan de normen die de traditie van dit product vereist.

 
Land: Italie
Productiemethode: Conventioneel
Alcoholpercentage: 12 %
Artikelnummer: I54E011
Herkomstbenaming: D.O.C. Valpolicella
Regio: Veneto
Lekker bij: Spicy Oosters, rood vlees, harde kaas, nagel- en komijnekaas, wild maar dat hangt van de saus af, ook fruitdessert
Smaakprofiel: Concentratie met vatrijping van 2 jaar in 25HL vaten
Druivenras: 40% corvina, 20% corvinone, 40% rondinella, molinara, sangiovese
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »