Wijn van de week

Geniale Rosalia.

 

Een prachtige, slanke, vrouwelijke wijndame die grote, masculiene wijnen maakt en ook haar fraaie etiketten zelf ontwerpt, bijzonder toch?

 

Rosalia Molina flikte het. Zij begon ooit haar carrière bij Tetrapak om door te gaan in de toeristen industrie. Tijdens een bezoek aan St. Emilion ontwaakte voor het eerst haar wijnwaakvlammetje dat vervolgens ‘los’ ging om haar in vuur en vlam te zetten.

 

Nu drijft Rosalie het eigentijdse wijndomein ALTOLANDON een op 1080 meter hoogte gelegen Bodega in Manchuela in Spanje. Zij weet met extreem precies werken van robuuste druiven toch verfijnde, zeer drinkbare wijnen te maken. ‘The female touch’ zullen we maar zeggen.

 

Uit 100% bobaldruiven maakt zij Rayuelo, een volsmakende, betimmerde rode wijn. Vol en krachtig met toch mooi in de wijn opgenomen tannines en alcohol. De wijn krijgt van Rosalie de elitebehandeling en rijpt gedurende een maand of acht in kleine, Eiken fusten van 220 liter. Deze zijn van Frans Eikenhout. Niet alleen werkt zij 100% biologisch, maar ze doet ook niets met de wijn. Deze gaat zonder enige vorm van manipulatie op fles, puur natuur.

 

Rayuelo 2012 Altolandon € 14,95

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »