Appius 2012

€139,00
Artikelnummer: I07B020
Beschikbaarheid: Op voorraad (19)
Druivensoort Chardonnay (65%), Sauvignon (15%), Pinot Grigio en Pinot Blanc
Wijnsoort Wit
Smaakprofiel Opgeslagen in barriques-tonneaux voor fermentatie, biologische zuurreductie en vinificatie. De assemblage vindt plaats na een jaar, gevolgd door nog eens drie jaar rijping in stalen tanks met fijne gist.
Lekker bij Appius 2012 is een uitstekende begeleiding bij sterk gearomatiseerde visgerechten zoals turbot of zeeduivel, en ook bijzonder goed bij smakelijke hoofdgerechten zoals kwartels en kalfsvlees (bijvoorbeeld gefrituurde kalfsvleesbroodjes), evenals voorgerechten zoals risotto of kalfsvlees ravioli.
Oogstjaar 2012
Regio Alto Adige
Herkomstbenaming D.O.C. Alto Adige
Land Italie
Productiemethode Conventioneel
Bewaarpotentieel 8 tot 10 jaar na oogst

De derde editie van de Appius superwijn blijft gelijk aan hetzelfde basisprincipe van druiven van uitstekende kwaliteit, die persoonlijk door Hans Terzer zelf geselecteerd zijn, die het beste uitdrukken. 2012 was een zeer goed jaar in de Überetsch-regio in termen van klimaat: er was geen significante regenval tijdens de oogst en het leverde volledig rijpe druiven met een fijne vruchtbaarheid en een intens aroma, dat in de Appius 2012 komt. De cuvée is voornamelijk Gemaakt van Chardonnay, maar wordt gecombineerd met Sauvignon, Pinot Grigio en Pinot Blanc. Het resultaat is een ingewikkelde neus van hemelse vruchten zoals banaan, ananas en papaya - maar ook enkele florale noten komen door. De romige textuur is vleiend op de mond, vergezeld van een aangename mineraliteit, een delicate balans van zuurgraad en een langdurige nasmaak. Al met al is dit een harmonieuze en elegante wijn die voor de komende jaren te buitengewoon goed te drinken is.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »