Fuchs-Jacobus

HET WIJNGOED FUCHS-JACOBUS IN DE NAHE

Het wijngebied de Nahe in het zuidwesten van Duitsland is vernoemd naar de gelijknamige rivier, een zijrivier van de Rijn. Het klimaat is er mild door de bescherming van de hoge Hunsrück en er valt weinig neerslag. De Steyerberg waar de wijngaarden van Fuchs-Jacobus zijn gesitueerd heeft een leistenen bodem. Deze bodem houdt de warmte goed vast. Op de hellingen van Fuchs-Jacobus staan de druivenrassen Riesling, Weisser Burgunder, Spätburgunder, Silvaner, Frühburgunder en Regent aangeplant. Er wordt biodynamisch gewerkt en de wijnen van het domein zijn gecertificeerd door Demeter.

Het wijngaardareaal meet vijftien hectare en bestaat uit vele verschillende terroirs, die ieder een specifiek karakter verlenen aan de wijn.

Het wijngoed is in eigendom van Marlene en Wilfried Jacobus. Zij hebben de jonge en bevlogen enoloog Thorben Bosse in de arm genomen.

De witte wijnen kenmerken zich door zuiverheid en mineraliteit, de rode wijnen vallen op door hun vlezigheid. De rosé is kruidig en daardoor gastronomisch goed inzetbaar. Bijzonder is de ‘orange wine’ van Weisser Burgunder en de ‘vin nature’: de Silvaner Sofrei.

Geen producten gevonden...
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »