Georges Vernay

Domaine Georges Vernay behoort tot de absolute top van de Noord-Rhône. Het bedrijf werd door zijn vader, Francis, opgericht in 1938. Francis was een van de grondleggers van de Appellation Controlée Condrieu en Côte Rotie, die beiden in 1940 het levenslicht zagen.

In 1953 nam zoon Georges het roer over. Toen waren er in de hele wereld nog maar 6 ha viognier over! Nu kun je je dat niet voorstellen. Georges begon met het aankopen van wijngaarden. Hij geloofde in de druif en in de bijzondere relatie met het terroir van Condrieu.

Vandaag telt dit toonaangevende domein zo’n 22 ha eigen grond verdeeld over Condrieu, St-Joseph en Côte Rotie. Georges is in 2017 op hoge leeftijd overleden. Hij liet het wijnmaken al meer twee decennia over aan zijn dochter Christine. Zij drijft nu samen met echtgenote Paul, het familiedomein. Het is onder haar leiding dat Domaine Georges Vernay is doorgegroeid tot de absolute top. Alle wijngaarden zijn biologisch.

Schoonzoon Paul Amsellem legt het geheim van goede Condrieu uit: "Viognier heeft van nature een lage zuurgraad. Hij kan alleen spannend zijn door mineralen, zoals die hier in de bodem voorkomen. Daarom zijn Viogniers van elders vaak niet interessant."

Wie de wijnen van dit inmiddels klassieke en zeer florerende domein proeft, moet constateren dat hij gelijk heeft. Ondanks de lage zuurgraad hebben de wijnen van de beste wijngaarden een opmerkelijke levendigheid. De beste wijnen zijn niet alleen die van oude stokken, maar ook van klassieke terroirs als de Coteau du Vernon. Hier komt Vernay’s mooiste wijn vandaan, de rijkste van allemaal en tegelijk die met de mooiste mineralileit.

Geen producten gevonden...
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »