Losadas

Bierzo dankt zijn goede reputatie vooral aan rode wijnen. Deze worden hoofd­zakelijk gemaakt van de autochtone mencía druif. Op 500 tot 600 meter boven de zeespiegel gedijt deze druif uitstekend in alluviale grond langs rivieroevers en leisteen in de hoger gelegen delen.

Het landklimaat van Bierzo voorziet de wijngaarden van voldoende neerslag en warme zonnestralen. Pajaro is een recent gestarte onderneming in het dorp Cacabelos, in het hart van de Bierzostreek. Hier worden de eerste single vineyard wijnen van de wijnregio gemaakt. De stijl van deze wijnen wijkt af van de klassieke Bierzo’s in de zin dat de wijnmakers kiezen voor vinificatie van wijnen die gekenmerkt worden door een soepele, elegante structuur waarin de invloed van hout niet dominant is. Het merendeel van de sterk geconcentreerde mencía druiven komt van oude stokken op de kleirijke percelen rond Valtuille de Arriba, beter bekend als de Altos de Losada. In de smaak: Volle wijn en lang nagenieten van deze verleider met geur- en smaak impressies van geconcentreerd fruit, leer, zoethout en vers gebakken brood.

Geen producten gevonden...
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »