Sankt Annagut

Met wijnbouw tot 355 meter hoogte is dit het hoogstgelegen  wijngoed van de Pfalz. De wijngaarden liggen ook allemaal op de Annaberg en bestaan uit terrassen en de zuidelijke hellingen. Dit bijzondere terroir brengt  de voor Sank Annaberg kenmerkende wijnen voort. De belangrijkste druif op de berg is de Riesling. Zij kan hier haar kenmerkende karakter fantastisch ontwikkelen en deze wijnen verschaffen het wijngoed haar bijzondere status. De “Sankt Annaberg-Weine” zijn specialiteiten. Door de kleine percelen en geringe opbrengst worden de hoeveelheden op een natuurlijke wijze begrenst.

Victoria Lergenmüller is de jonge eigenwijze “winzerin” van het wijngoed. Als dochter van de beroemde Jürgen Lergenmüller heeft zij het maken van topwijnen met de paplepel ingegoten gekregen. Met haar eigen ideeën maakt zij op de Sankt Annaberg schitterende terroir wijnen met de Riesling als paradepaardje. Daarnaast de piratenwijnen “Pirates of Palatinum”. Nieuwe wegen die beginnen waar andere ophouden. De piraat als symbool voor de eigen(wijze) weg die het wijngoed volgt. Palatinum is de Latijnse naam voor deze streek.

Wijnen met een zucht naar het avontuur.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »