Vinos Lof

VINOS LOF is een kleine bodega in Bierzo. Bierzo ligt in het noord-westen van Spanje; de Mencía is er de belangrijkse rode druivensoort. Van de Mencíadruif worden fruitige, sappige en toegankelijke wijnen gemaakt.

Het wijngoed ligt in het hart van Valtuille de Abajo, één van de beste terroirs van Bierzo. Niet onvermeld mag blijven dat de wijngaarden op hoge leeftijd zijn: tussen de 80 en 100 jaar oud. De oude stokken geven verfijning en complexiteit aan de wijnen.

Samuel Lopez en Adela Folgueral besloten het wijngoed over te nemen. Waar voorheen de druiven werden verkocht  aan grote producenten, besloten zij hun eigen wijn te gaan maken. In 2016 kochten zij bovendien een bestaande wijngaard op 900 meter hoogte aan, gelegen op het koele noorden op een bodem van klei en leisteen.

Samuel en Adela zijn ervan overtuigd dat goede wijn in de eerste plaats in de wijngaard gemaakt wordt. Zij brengen daarom veel tijd in de wijngaard door. De oogst vindt plaats gedurende de vroege uren om te voorkomen dat de druiven voortijdig gaan gisten. De druiven worden met de hand geplukt. Elke ‘plot’ wordt apart gevinifieerd met de natuurlijke, eigen gisten. De wijnen worden vervolgens opgevoed in oudere houten vaten, om te voorkomen dat de houtinvloed gaat overheersen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »