Weinhaus Bettina Schumann

Bettina Heeft een studio oenologie afgerond aan de wijn universiteit in Geisenheim. Zij heeft daarna ervaring opgedaan in verschillende wijnbedrijven in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Nieuw Zeeland. In 2011 is zij neergestreken aan de Kaiserstuhl. Waar zij zich aan getrokken voelde door de ontspannen levenswijze, de goede keuken en natuurlijk de wijnen. Ze is bedrijfsleider en keldermeester bij “Weingut Zimmerlin”. Daarnaast word ze door andere wijngoederen ingeschakeld als oenoligisch raadgever. En nu is ze haar eigen wijnen gaan maken. De druiven worden gekocht van andere wijnboeren. Bij al deze boeren is ze het hele jaar door nauw betrokken bij het beheer van de wijngaard. Ook alle percelen waar de druiven vandaan komen kent zij door en door.

Haar wijnen kenmerken zich door complexiteit en verfijning. Het parade paardje is een nogal ongebruikelijk maar zeer geslaagde wijn. Een rosé van spätburgunder gedeeltelijk in barrique vergist.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »