Snelle verzending

Gratis verzending

vanaf 75,-

Eigen import

Bestellen per fles of per doos

Korting per doos

Gratis verzending

vanaf €75,-

Brigaldara, Amarone della Valpolicella Classico ‘Case Vecie’ 2017

Brigaldara, Amarone della Valpolicella Classico ‘Case Vecie’ 2017

 58.95

Amarone ‘Case Vecie’ is een krachtige en geconcentreerde robijnrode wijn uit de Valpolicella Classico die gemaakt wordt via de appassimento-methode. De wijn ontleent zijn naam aan de wijngaard ‘Case Vecie’ in Grezzana – Valpantena. Het is een unieke wijngaard, 450 meter boven zeeniveau, met een expostie op het zuidoosten. De druiven ondergaan hier een langzame en constante rijping. Na de oogst drogen de druiven een aantal maanden in een goed geventileerde ruimte (fruttaio) waardoor ze een derde van hun gewicht verliezen en de concentratie van suikers, aroma’s en zuren toeneemt. Dit proces noemt men de appassimento. Eind januari of begin februari zijn de druiven voldoende ingedroogd en worden ze geperst en vergist.Deze Amarone van Brigaldara rijpt vervolgens twee jaar op barrique en twee jaar op grote vaten van Slavonisch eiken. Deze robijnrode Amarone is gebalanceerd en heeft aroma’s van gedroogde cranberry, kirsch, specerijen, vijgen geweekt in suikersiroop en botanische kruiden. De tannines zijn verfijnd, het mondgevoel fluwelig en de aroma’s zijn zuiver.

‘Deep ruby with orange tinges. Deep nose of cherry steeped in liqueur and with hints of dark cocoa powder. Juicy, supple, deep cherry fruit with a thick layer of finely grained tannins. Gripping, juicy finale. The tannic load demands more time in the bottle, but the whole is well balanced and the alcohol goes practically unnoticed. Can age. ‘(Jancis Robinson, 17 uit 20 punten)

Slechts 2 resterend op voorraad

Druivensoort 55% Corvina, 25% Corvinone, 20% Rondinella
Smaakprofiel Geconcentreerd, body, houtrijping
Lekker bij Risotto all’amarone, brasato all’ Amarone, gebraden rundvlees, wild zwijn, hert en stoofpotten.
Oogstjaar 2017
Regio Veneto
Herkomstbenaming D.O.C.G. Amarone della Valpolicella
Land Italië
Productiemethode Appassimento, vier jaar houtopvoeding

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping