Herkomstbenaming |
DOC Campi Flegrei |
Druivenras(sen) |
Falanghina |
Wijngaard |
Eigen wijngaarden in de heuvels van Baia en Bacoli, met niet geënte stokken op vulkanische bodem |
Oogst |
Handmatig |
Vinificatie |
Bij binnenkomst worden de druiven direct naar de druivenkneuzer/ontsteler gebracht die zich in een anaerobe ruimte bevindt. Na dit proces blijven de druiven nog twaalf uur op een gecontroleerde temperatuur van 5°C. Hierna begint de alcoholische vergisting in RVS op een gecontroleerde temperatuur van 17-18°C. Na de vergisting rijpt de wijn nog zes maanden op de lies met af en toe bâtonnage |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
Intense neus met tonen van geel fruit, brem, mediterraanse bloemen en mineraliteit. In de mond zacht en rond met rijp fruit, verse kruiden en een sappige en mineralige afdronk |
Smaaktype |
Fruitig en verfijnd |
Alcohol |
12,2% |
Zuurgraad |
6,57 gram per liter |
Restsuiker |
1 gram per liter |
Serveren |
8-10°C |
Bewaren |
Minimaal drie jaar na de oogst |
Land: | Italië |
Productiemethode: | conventioneel |
Alcoholpercentage: | 12 % |
Artikelnummer: | |
Herkomstbenaming: | DOC Campi Flegrei |
Regio: | Campania |
Lekker bij: | |
Smaakprofiel: | |
Druivenras: | Falanghina |