Barolo 2016

BAROLO 2016 | een geweldig jaar

Barolo wordt gemaakt van Nebbiolo. In zijn jeugd heeft de wijn veel tannine, na verloop van tijd worden de tannines zachter. Het boeket kenmerkt zich door tonen van rood fruit, zoethout, teer, truffels, viooltjes en rozen.

Wijncritici zijn onder de indruk van de balans en concentratie van de jaargang.

 

Kerin o’Keefe:

De Barolo's 2016 zijn fris en boordevol finesse. Het heldere rode bessenfruit is prachtig in balans met de levendige zuren en verfijnde tannines. Ofschoon het een relatief warm jaar was, komen de diverse terroirs binnen de streek goed tot uitdrukking.

 

Barolo’s uit 2016 zijn nu al van grote klasse: ze zijn complex, vol energie en bewaarpotentieel.

 

Wine & Roses biedt je de mogelijkheid om Barolo van deze uitzonderlijke vintage 2016 te bestellen,

Hier volgt onze selectie.

 

Giacomo Fenocchio 2016 | 90 punten Robert Parker | 41,95 euro

Het landgoed van Giacomo Fenocchio, opgericht in 1864, maakt als altijd Barolo in traditionele stijl met een lange periode van schilcontact tijdens de fermentatie. Rijping in grote Slavonische eikenhouten vaten (25-35 hl). Het resultaat is een Barolo met een etherisch boeket van teer, rozen en kruiden.

 

Parusso Barolo 2016 | 94 punten James Suckling & 94 punten Robert Parker | 47,95 euro

Gemaakt van nebbiolo-druiven, gelegen in verschillende wijngaarden in de omgeving van Monforte d'Alba en Castiglione Falletto. 18 maanden gerijpt in kleine eikenhouten vaten. Uitgesproken complexe neus met tonen van pruim, kers en mokka. In de mond krachtig maar elegant met verfijnde tannine, mooie zuren en een lange afdronk.

 

James Suckling: ‘Een volle body, diep en geconcentreerd. Een veelbelovende combinatie van rijp fruit en tannines.’

 

Robert Parker: ‘De Parusso 2016 Barolo biedt die kenmerkende Parusso-neus die ik in de loop van de jaren dat ik deze wijnen heb geproefd ben gaan begrijpen. Er is een vleugje rijp fruit, gedroogde druivenschillen en stengels die uitkomen boven rijk zwart fruit, teer en zwarte kruiden. Er zit een zwoel en rokerig aspect aan de wijn, concentratie en tannine in de afdronk.‘

 

Parusso Barolo Mariondino 2016 | 94 punten Antonio Galloni | 66,95 euro

Gemaakt van geselecteerde nebbiolo-druiven in het gehucht Mariondino in Castiglione Falletto. 18 maanden gerijpt in kleine eikenhouten vaten.

Antonio Galloni:

‘De Barolo Mariondino 2016 is een krachtige, gestructureerde wijn. Het rode fruit en de florale tonen die kenmerkend zijn voor dit specifieke terroir komen tot uitdrukking. Een krachtpatser.’

 

Tenslotte….

 

Cavalotto Bricco Boschis 2016 | 17,5 punten Jancis Robinson / Walter Speller | 98 punten Robert Parker | 87,50 euro

Een cru uit Castiglione Falletto. Robijnrood. Balsamico in het boeket, ingetogen complexiteit. Een vleugje Marokkaans leer. Warm kersenfruit mooie zuren, geconcentreerd fruit. Deze wijn heeft een lange toekomst.

 

"All of these wines from Cavallotto deliver a very floral and perfumed subtext that gives lift and delicate buoyancy to the overall bouquet. This is the Castiglione Falletto magic that shows so well in this classic vintage. The 2016 Barolo Bricco Boschis offers dried cherry, sandalwood, bramble and forest floor. The wine reveals a slightly wild and untamed character that adds to its interest and personality. Overall, this is an elegant wine with a streamlined and elegant finish. The aromas are focused and bright. I can't wait to taste the Riserva expression from this site when it is released in three years' time." - Robert Parker's The Wine Advocate.

Al de wijnen zijn beperkt beschikbaar. Als je geintereseerd bent in deze wijnen stuur ons dan een email, bel of kom langs in de winkel.

020-3373042

[email protected]

van Woustraat 163

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »