Artikelnummer: | I02B001 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad (185) |
Druivensoort | Sauvignon blanc, trebbiano |
Smaakprofiel | Droog zonder vatrijping |
Lekker bij | Schelpdieren, zalmachtigen, sushi, witvis, schaaldieren |
Oogstjaar | 2018 |
Regio | Abruzzen |
Herkomstbenaming | D.O.P. Trebbiano d'Abruzzo |
Land | Italie |
Productiemethode | Conventioneel |
Maceratie gedurende 2 uur bij 10 ° C, daarna wordt de wijn zacht via t persmembraan bij 3 graden van de schillen ontdaan. De alcoholische gisting wordt bij 14 ° C uitgevoerd door toevoeging van geselecteerde gisten, vervolgens 4 maanden gerijpt in staal.
Nadat de wijn 5 maanden in staal is gerijpt, wordt deze tot een eiwit- en wijnsteenstabilisatie gebracht, gefilterd en gebotteld
De trebbiano druif uit Abruzzen groeit dicht bij zee. De combinatie met een snufje sauvignon blanc zorgt voor de spanning in deze goede huiswijn.